Accessoires en extra diensten kopen

1. Ik heb inmiddels al 8 jaar mijn kap en ik kan geen reserveonderdelen vinden

Het wordt aanbevolen om het formulier in het gedeelte Ondersteuning in te vullen, met vermelding van de gegevens zoals u kunt vinden op het zilverkleurige productlabel in de kap (meestal zichtbaar nadat u de vetfilters hebt verwijderd). Als het label slecht- of zelfs onleesbaar is, kunt u foto's van het product verzenden met vermelding van de gewenste onderdelen. Kijk ook op afzuigkap.nl.

2. Ik heb een verloopstuk of een terugslagklep voor kookdampen nodig

De terugslagklep voor kookdampen wordt alleen aanbevolen voor de kap in luchtafvoer versie met kanalen die in een gemeenschappelijke schoorsteenpijp worden geleid om de terugslag van de geuren afkomstig van andere woningen te voorkomen. Indien mogelijk moet de afzuigkap altijd een speciale leiding hebben en mag deze niet door een gemeenschappelijke schoorsteenpijp worden geleid. Als u een ​​verloopstuk of een terugslagklep voor kookdampen wilt aanschaffen, kunt u contact opnemen met uw plaatselijke technische ondersteuningscentrum.

3. Waar kan ik de producten zien?

De producten van Elica zijn te vinden bij meerdere dealers en in de showroom van de importeur in uw land. Op elica.com/BE-nl/vind-een-winkel vindt u de contactgegevens van de dichtstbijzijnde distributeur.

4. De distributeur is ver weg, kan ik eventueel direct bij Elica kopen?

U kunt Elica producten niet rechtstreeks bij de fabrikant kopen. Elica heeft echter een uitgebreid netwerk van distributeurs verspreid over Europa. U kunt contact opnemen met de distributeur in uw eigen land en vragen naar het dichtstbijzijnde verkooppunt.

5. Hoe kan ik accessoires bestellen?

Originele Elica-accessoires kunnen rechtstreeks worden besteld bij de uw landelijke importeur of via afzuigkap.nl.

6. Hoe krijg ik informatie over een online geplaatste bestelling?

Alle informatie over bestellingen die al online zijn gemaakt, kunt u aanvragen door het formulier in het contactgedeelte in te vullen. Elica stuurt een SMART ALERT naar het opgegeven emailadres met bevestiging van verzending van het bestelde materiaal en binnen 24 uur zal de levering worden uitgevoerd door een koerier.

7. Kan ik reserveonderdelen rechtstreeks bestellen?

Originele Elica-reserveonderdelen kunnen rechtstreeks worden besteld bij de uw landelijke importeur of via afzuigkap.nl.

8. Ik ben niet tevreden met het gekochte materiaal, hoe kan ik het terugsturen?

Retourzenden van (ongebruikte) goederen wordt aanvaard binnen acht werkdagen na ontvangst van de goederen; na deze deadline is het niet meer mogelijk om het gekochte product te wijzigen of te laten terugbetalen. Voor meer informatie, vul het formulier in contact sectie in.

Andere

1. Hoe kan ik de modelnaam van de afzuigkap identificeren die ik thuis heb?

Alle afzuigkap modellen worden vermeld op het zilverkleurige productlabel binnen in het product. Het betreft een 12-cijferige code die begint met "208". Deze code is ook onmisbaar voor de identificatie van eventuele vervangingsartikelen zoals vetfilters, eventuele koolfilters en andere accessoires, evenals voor verzoeken om technische service m.b.t. het product.

2. Wat moet ik doen als het label niet meer leesbaar is?

Als het label slecht of zelfs onleesbaar is, kunt u foto's van het product zelf, met opgave van de gewenste onderdelen verzenden via het formulier in het gedeelte Ondersteuning.

3. Is er een montagesjabloon beschikbaar voor alle modellen?

Niet alle Elica-modellen worden verkocht met een boor-/montage sjabloon. Als u wilt weten of een bepaald model is meegeleverd, is het raadzaam het formulier in het contactgedeelte in te vullen en de 12-cijferige code die begint met "208" op het productlabel dat u in het product vindt te vermelden.

4. Ik heb een kap gekocht die nog niet is geleverd en ik zou graag de montage gaten van tevoren willen uitvoeren. Is het mogelijk om de boorsjabloon op te vragen?

Het boorsjabloon is (indien dit meegeleverd wordt) aanwezig in de verpakking van de afzuigkap. Indien u vooraf een montagesjabloon wenst te ontvangen, is het raadzaam het formulier in het gedeelte Ondersteuning in te vullen.

5. 5.Ik ben het instructieboekje kwijt, wat moet ik doen om het te verkrijgen?

Het boekje voor elk type kap is beschikbaar op elke productpagina. Als dit niet het geval is, kunt u dit vragen door het formulier in het gedeelte Ondersteuning in te vullen.

Hoe dient u onze producten te gebruiken?

1. Wat moet ik doen als mijn afzuigkap niet werkt

Het belangrijkste probleem is om eerst te begrijpen of de kap wordt gebruikt in de recirculatie- of de luchtafvoer modus. Als deze wordt gebruikt in de recirculatie modus, zuivert de kap de geuren die worden geproduceerd tijdens het bereiden van voedsel, terwijl het grootste deel van de damp in de keuken wordt teruggevoerd. Als de afzuigkap wordt gebruikt in de luchtafvoer modus, worden zowel de geuren als de dampen naar buiten geblazen. Daarom moeten voor de juiste werking de volgende richtlijnen in acht worden genomen: de diameter van het uitlaatgat mag nooit kleiner dan 4/5 van de oorspronkelijke diameter zijn; het maken van bochten zo veel mogelijk vermijden; vermijd, indien mogelijk, een afvoerkanaal met een grote lengte; plaats een insectenscherm of terugslagklep aan het einde van de buis (als deze binnen de muur eindigt en niet op het dak).

2. Hoe een afzuigtest uit te voeren?

De afzuigtest wordt uitgevoerd door de luchtuitlaat bovenaan de kap te controleren en de afvoerbuis daarvan te verwijderen, de uitlaat vrij te maken en de kap aan te zetten. Als de lucht krachtig direct vanuit de afzuigkap geblazen wordt, betekent dit dat de kap werkt; analyseer mogelijke installatieproblemen om de redenen voor het gebrek aan prestaties te identificeren.

3. Welke leidingen moet ik gebruiken om de beste prestaties te krijgen?

De keuze van de buis hangt af van het type configuratie dat nodig is voor de keuken. Het wordt aanbevolen om: - zo min mogelijk flexibele pijp (slang) te gebruiken; stevige kunststof of metalen buis te gebruiken, met name in het geval van meerdere kanaalbochten. In dit geval zal de pijp ook het geruis verminderen dat gewoonlijk wordt gecreëerd door een uittrekbare gegolfde pijp.

4. Het beschikbare gat is 80 mm, kan ik het luchtafvoerkanaal nog steeds verkleinen?

De diameter van het uitlaatgat mag nooit met meer dan 1/5 van de oorspronkelijke diameter worden verminderd. Als de uitvoer bijvoorbeeld 150 mm is, kan het gedeelte worden verkleind tot maximaal 120 mm. Als deze 120 mm is, kan deze worden verkleind tot 100 mm, als deze 100 mm is, kan deze tot 80 mm worden verkleind. Een reductie van meer dan 20% vermindert aanzienlijk de prestaties en verhoogt de geluidshinder.

5. Zou u het gebruik van een recirculatie- of juist een luchtafvoerkap aanbevelen?

Indien gebruikt in de recirculatie modus, zuivert de kap de geuren die worden geproduceerd tijdens het bereiden van voedsel, terwijl het grootste deel van de damp wordt teruggevoerd in de keuken. Als het wordt gebruikt in de afvoermodus, worden zowel de geuren als de dampen naar buiten het huis afgevoerd, maar wel met een fors energieverlies!

6. Wat moet ik doen als de aluminium vetfilters na het wassen in de vaatwasser verkleurd zijn?

De gebruiksaanwijzing geeft aan of het vetfilter wel of niet in de vaatwasser kan worden gewassen. Het type (vaat)afwasmiddel kan het filter wit laten opkleuren, maar de filtereigenschappen veranderen hierdoor niet.

7. Ik heb een eilandkap gekocht, kan ik de afvoerbuis langs het plafond naar buiten monteren?

In dit geval is het raadzaam en fraaier om een verlaagd plafond of een koof toe te passen, waarin de afvoerbuis wordt gemonteerd.

8. Wat moet ik doen als ik het koolstoffilter niet kan monteren?

De gebruiksaanwijzing van elk model Elica-afzuigkap wordt geleverd met afbeeldingen die de juiste installatie van het koolstoffilter tonen.

9. Hoe maak ik met het beste resultaat de afzuigkap schoon?

Het reinigen van de afzuigkap dient te worden uitgevoerd met PH-neutrale producten (PH7), die dus niet zuur of alkalisch zijn: er moet worden gecontroleerd of het product geen schadelijke componenten zoals soda, ammoniak, chloor of zuur bevat. Als de kap van rvs (roestvaststaal) is vervaardigd, is het belangrijk om aandacht te besteden aan het type product dat moet worden gekocht voor de reiniging omdat de aanwezigheid van de hierboven genoemde stoffen een roest- of vlek veroorzakend effect op het rvs kan hebben. Alle onderhoud producten kunt u kopen bij afzuigkap.nl.

10. Ik gebruik de afzuigkap in de luchtafvoer modus, kan ik het ontluchtingsgat boven in de keuken afsluiten?

Voor de luchtafvoer versie is het ontluchtingsgat niet vereist, tenzij er geen andere ventilatiemogelijkheden zijn. Als de kap is uitgerust met een terugslagklep, blijft het ontluchtingsgat noodzakelijk omdat de norm bepaalt dat het bestaan ​​van een ventilatiemogelijkheid naar buiten altijd verplicht is om accumulatie van schadelijke gassen of dampen te voorkomen.

11. Kan mijn kap beschadigd raken als ik het koolstoffilter niet regelmatig vervang?

Het koolstoffilter zorgt voor een reiniging van de kookdamp die ontstaat tijdens het koken in de keuken. Het koolstoffilter heeft een bepaalde levensduur: na verloop van tijd raakt de actieve kool verzadigd en blokkeren opgehoopte vetdeeltjes de doorgang van lucht, waardoor de filtratie verslechterd en een verhoogd motorgeluid ontstaat. Het wordt aanbevolen om het koolstoffilter elke 3 tot max. 6 maanden te vervangen.

12. Indien dit noodzakelijk is, kan de afzuigkap lager wordt gemonteerd dan is aangegeven in de montage handleiding en blijft de garantie dan nog wel geldig?

Het lager plaatsen van de kap dan door de fabrikant wordt aanbevolen, maakt de garantie ongeldig en brengt de veiligheid van de gebruiker in gevaar, omdat in dit geval bepaalde (brand)veiligheidsvoorwaarden niet kunnen worden vervuld.