Fabio Gianoli + STAR

Interior Designer

The top floor of a historical building, an old storeroom with e recent wooden ceiling, a free rectangular space at floor level and five arched window overlooking the square.
Returning from a journey from New York, the designer agreed with the client that the idea was to create an open space bright and light, in the style of the lofts of the big apple. That was done with a totally white surface, and a tray where the client can place their loved belongings. The floor plan was divided into simmetrical zones using both patitioning walls and furniture. 
All was planned around a suspender fire place made of natural metal sheet build on commission by STILFER of Sondrio. This fire place unites the kitchen area with the central isle, the dining area with a high quality wooden table (made by Haute-Material), the tv zone, the reading and relax area which is characterized by a small coffe table made out of an old car engine that belonged to the client.
The day zone has two fantastics views from the five arched windows and also the large sliding window on the sofa side wich leads to a balcony that accomodates a winter garden. This day zone has been furnished with objects of modern design and vintage pieces, such as an old Mac, an old phone, restored cast iron radiators, collection of movies and comics, in addition to numerous souvenirs from various trips. 
At the entrance, behind the kitchen and dining table, there is the studio/closet and, on the other side, a bathroom with laundry facilities. On the opposite side over the living room is the sleeping zone characterized by a wooden floor. Two simmetrical bedrooms are connected by a central corridor with mirror closet for shoes and the master bathroom. This also has been symmetrically divided in two zones with washbasins and a central mosaic wall with a “Marilyn” (from numbered collection “Tribute to Marilyn” from Giuliano Grittini – Castello Pozzi, Milan) that divides the toilet area from the big shower zone with double free access.
The two bedroom follow the format of the rest of the house, characterized by three floor level little windows in the main bedroom and an illuminated wall that brings light to the room.
Photo by Claudio Pedrini.
Fabio Gianoli
Via Bosatta 4
23100 Sondrio, Italy
e-mail: ilgiano@hotmail.it
T: +39 348 7627047